november 2012

21 Jump Street – A Kopasz Osztag

6

Fogj két idétlen, frissen végzett, fiatal rendőrt és küldd vissza őket az iskolapadba, hogy beépüljenek egy középiskolában virágzó drogüzletbe!
Röviden ennyi a film lényege, de mindez talán év legjobban sikerült vígjátékát takarja. A 87-ben indult Tv sorozat hollywoodi bemutatkozása egy korántsem sablonmentes, de szórakoztató alkotás lett, amiben azért szép számmal akadnak poénok is.

Supernatural 8x08 - Hunteri Heroici

0

Ezúttal egy abszurd szituációba csöppentünk bele. A poénos részek közé tartozik, ami voltaképp nem is sikerült rosszul. Ha elvonatkoztatunk az alapötlet idiótaságán és szépen hátradőlve élvezzük a játékidőt, akkor remek kikapcsolódásban lesz részünk. Én vártam már egy vicces epizódot, mert valahogy a komolyság idén nem jön át.

The Walking Dead 3x07 - When the Dead Come Knocking

0

Régóta várjuk már a percet, amikor a két tábor összecsap, a vezetők egymásnak feszülnek, rég nem látott fivérek veszik fel a harcot ellentétes oldalon. A cél már nem csak a túlélés, hanem a bosszú és a hatalom. Valami ilyesmire számítok a 16 részes szezon második felében. A mostani epizód remekül vezette fel az eseményeket, pont olyan hatásfokon égett, hogy kedved csináljon a folytatáshoz.

Dexter 7x09 - Helter Skelter

0

Kiváló hangulatú, pörgős, eseménydús, de ugyanakkor csapongó és talán átgondolatlan epizódot kaptunk. A fontosságát nem lehet megkérdőjelezni, sok szálat elvarrtak, újat nyitottak miközben az egyszeri rajongó valami ürességet érezhet a végkimenetelt látva. Az előző évadok ezen szakaszán durvult be igazán a történet, most pedig valami egészen más irányba terelődik. Megéri ezt így csinálni?

The Walking Dead 3x06 - Hounded

0

A nagyon színvonalas harmadik évad tovább dübörög. Az előző rész végi jelenet megadta az alaphangot a folytatáshoz. Olvasgatva a rajongók elméleteit a megelőző epizódokkal kapcsolatban külön érdekesség, hogy a legnagyobb hülyeségnek gondolt teóriák jöttek be. Az iramból kicsit visszavettek a készítők, ami azt jelenti, hogy még mindig az előző évad háromszorosával zakatolunk előre.

Last Resort 1x06 – Another Fine Navy Day

0

Azzal a bejelentéssel kezdem, hogy az ABC úgy döntött elbúcsúzik a szériától, mivel nem tudta a kőkemény csütörtöki mezőnyben azt az eredményt produkálni, amit kellett volna.
Ehhez kapcsolódóan én is megválok a sorozattól, mivel már koránt sem tud annyira lekötni, mint a legelején. Fokozatosan érlelődött meg bennem a döntés, hiszen hétről hétre egyre gyengébb volt a sztori. Különös módon a mostani epizód egészen érdekes volt és ötletes, de ez számomra kevés.

The Big Bang Theory 6x08 – The 43 Peculiarity

0

Erre vártam már pár hete. Egy igazán remek epizódra.
Kétségtelen, hogy ez a rész több szempontból is remekül sikerült.
Jók voltak a poénok, visszaidézte a régi hangulatot és volt benne fantázia, miközben azért megőrizte a jelenlegi TBBT atmoszférát is.


Dexter 7x08 - Argentina

0

Érdekes mederbe terelték a sztorit a készítők, miközben Dexter másik arcát is megmutatták nekünk. Kicsit csapongónak érzem az évad ezen szakaszát, hiszen az elején felépítettek valamit, aztán egészen mással kezdtek el foglalkozni, most pedig újra visszaszivárogni látszik az első részek varázsa. Pontosabban a történet, mert a mostani pár epizód nem a legjobb.

Meghalt Larry Hagman

0

Nyugodjék békében!

American Horror Story: Asylum 2x04-05 I am Anne Frank Pt 1, Pt 2

0

Végre valahára megkezdték az AHS-mozaik tisztázását – legalább is részben – és ennek köszönhetően bizonyos aspektusok érthetővé váltak, az összefüggések is átláthatóbbá váltak. Ahogy tavaly, úgy idén is kijöttek a készítők egy dupla epizóddal, illetve egy történettel a történetben szállal, ami jól illeszkedik az alap sztoriba és segített felfedni pár apróságot, és még érdekesnek is bizonyult.
Bevonták a híres történelmi személyiséget Anne Frank-et.

The league 4x05 Elkészült!!!

Elkészült az újabb Liga, lassan dolgozom le a lemaradást, igyekszem hamarabb összehozni a következőt.
Hátráltatott pár apróság, ami miatt talán nem ez lett a legjobban sikerült feliratom, de azért megpróbáltam a legjobbat kihozni a dologból
Köszönöm a türelmet és jó szórakozást!
Felirat a szokott helyen.

Arrow 1x05 – Damaged

0

A negyedik rész nem akárhogy végződött, de a folytatásban minden értelmet nyer. Főhősünket nem kell félteni a lelepleződéstől, de azért a kétely magvait elültették több szereplőben is. A családi szennyest is tovább tárgyaljuk, sőt minden eddiginél többet tudhatunk meg a szigeten történtekről.

Fringe 5x07 - Five-Twenty-Ten

0

Az utolsó évad nagyszabású eseményei tovább gyűrűznek. A kezdeti lagymatag tempó után mostanra sokat fejlődött a széria lendülete, ami mindenképp pozitív. Az előző epizódokban tapasztalt változások nagy hatással lesznek a jövőre. Ami számomra a legörömtelibb, hogy kiderült az igazság.

Felültetve (Setup)

3

Bruce Willis és 50 Cent egy filmben? Persze, hogy felkapja a fejét az ilyesmire az ember. Nem a rapper volt az első és nem is ő lesz az utolsó, aki azt képzeli, hogy ha sikeres a zeneiparban, akkor majd a filmipar is jól fog állni neki.
Ez ennyire nem egyszerű és ez csodálatosan kiderül ebből a filmből is.
Egy hamisítatlan, koppintásokból felépülő, B-kategóriás mozi.

Supernatural 8x07 - A Little Slice of Kevin

0

Az elmúlt hetek gyengécske részei után most valami egészen mást próbáltak ki a készítők. Meglepő módon folytatták a főszálat, minden lényeges karaktert belepakoltak, ráadásul még neves új arc is érkezett. Kicsit fura volt most ez a nagy és hirtelen átmenet, de nem bánnám, hogy ha a színvonal ennél rosszabb sose lenne.

The Walking Dead 3x05 - Say the Word

0

Az előző héten látott durvulást nehezen lehet még fokozni. Nem is arra mentek rá a készítők, hogy ez legyen az évad legjobb része, hanem megpróbálták ugyanabban a mederben tartani az eseményeket, ugyanolyan hangulatot árasztva magából. Úgy tűnik hagyománnyá válik a szereplők két frontos bemutatása, amely mindig jár némi kockázattal.

The League 4x04 elkészült!

Bocs, a késedelemért, igyekszem majd behozni, de addig is itt a következő epizód!
Jó szórakozást!
Hozzájutni a szokott helyen lehet!

Dexter 7x07 - Chemistry

0

A legutóbbi epizód elmaradt a várakozásokról, túl sok időt fordítottak egy mellékesnek tűnő, de szépen kibontakozó szálra. Most is ezen a vonalon haladtunk tovább, ami egy jobb rész eredményezett, de csak azért, mert igazi nagy ellentétekre van kilátás. Mondjuk ez pontosan jellemző a készítőkre, behoznak egy új arcot, próbálják nagyon fontos karakternek beállítani, aztán a nagy fináléban kicsinálják és tá-dá megvan a dráma.

Fringe 5x06 - Through the Looking Glass and What Walter Found There

0

Az előző rész kifejezetten tetszett, remek táptalajt adva a folytatáshoz. A nagy tervről még mindig gőzünk sincs, hogy mi lehet, miközben más a sokadik alkotóelem után kutatnak hőseink. A kopaszok elleni háború még csak most kezdődik.

The Big Bang Theory 6x07 – The Habitation Configuration

0

Ismét töltelék résszel folytatjuk. Persze a megszokott módon, most is akadt pár erősebb poén, de összességében azért nem ez volt a legtréfásabb epizód.
Megint vendégszerepelt két korábbi Star Trek sztár, de szereplésük sem dobta fel a történéseket.

Last Resort 1x05 – Skeleton Crew

0

Meg kell valljam elkezdtem kicsit unni a szériát. Az energikus kezdés után
– egy-két apróságtól eltekintve – semmi sem tudta különösebben felbirizgálni az érdeklődésemet. Kicsikét ellaposodott és szétdarabolódott a sztori. Pontosan ezért kellett most egy ilyen epizód, mint a mostani, ami felkavarta kissé az állóvizet. Ettől függetlenül azért nem vagyok kibékülve ezzel az egésszel.


Arrow 1x04 – An Innocent Man

0

Ezt a sorozatot is elérte a szériák betegsége. Még pedig az, hogy beállnak arra, hogy minden epizód alapját ugyanaz adja, és ez egy idő után elég unalmassá válhat. Na, nem mintha unnám a szériát, mert eddig jól teljesít! Egyszerűen arról van szó, hogy kicsit kiszámítható, hogy minden részben van egy gazfickó, aztán azt elkapjuk és kihúzzuk a listáról. Nem tudom hány név van azon a listán, de nem hiszem, hogy mondjuk elegendő három évadra…
De most végre megmozgatták kissé az állóvizet!


Arrow 1x03 – Lone Gunman

0

E legutóbbi epizód bizonyos szempontból fordulatot hozott.
Minden más szempontból viszont stagnál a széria. Nem sok újdonsággal gazdagodtunk, mondhatni (ha lehet ilyet három rész után mondani) „megszürkült” a sztori. Események történnek, kapcsolatok bontakoznak ki, de kifejezetten érdemi haladás nem történt.

American Horror Story: Asylum 2x03 – Nor’easter

0

Hát, a harmadik rész sem tisztázta le a dolgokat, annyi szent, de legalább nagyjából megbizonyosodtam róla, hogy ez a ködösítés és történetcsavargatás szándékos és sejthető mögötte valami komoly és kidolgozott koncepció.
Hogy ez valóban így van-e, még nem tudom, de ki fog derülni.

Supernatural 8x06 - Southern Comfort

0

Az előző rész meglepően jóra sikerült, ráadásul pont jó pillanatban hagyták abba a sztori elmesélését, ezért joggal gondolhattuk, hogy most is valami hasonló fincsiségben lesz részünk. Végül egész más irányba kanyarodtunk egy kedves ismerős társaságában. A hangulat megvolt, de az igazi élmény elmaradt.

Börtönregény (Get the Gringo)

7

Mel Gibson igazából 2004 óta eltűnt mozikból, egészen 2010-ig fel sem tűnt
– egyedül a balhéiról hallhattunk. Aztán jött 10’-ben A sötétség határán, majd 11’-ben a Hódkóros és idén meg a Börtönregény és elmondhatjuk, hogy Gibson elkezdett visszaszivárogni.
Ez a film egy egyszerű, kis pénzből forgatott, de annál jobb krimi-thriller, ami amellett hogy jól ötvözi a műfaji sajátosságokat, még a mexikói börtönéletbe is enged némi betekintést.


Ház az Erdő Mélyén (The cabin in the Woods)

6

2012-őt úgy emlegették, mint Joss Whedon éve, hiszen nem csak a Bosszúállók lett nagy siker, de ezt a filmjét is az egekig magasztalták.
Engem már anno a külföldi előzetes is kíváncsivá tett, vártam is a megjelenését a mozikban. A kockára hajazó alkotás és Whedon zsenije kötelezővé tette a megtekintést.
Sejtelmem sem volt mit várhatok tőle és maga a film minden előzetes elképzelésemet felülmúlta.

Last Resort 1x04 – Voluntold

0

A folytatásban elmélyül a morális válság, az elégedetlenség egyre csak nő, míg Chaplin kapitány egy elkeseredett, ám igazságos lépésre szánja el magát, mellyel próbára teszi a legénység lojalitását.
Eközben azért zajlanak az események, de mint ha a széria egy kicsit vesztett volna az erejéből.


The Big Bang Theory 6x06 – The Extract Obliteration

0

A széria negyedéhez érkeztünk és a mostani epizódról el lehet mondani, hogy megint csak egy töltelék volt. Egy 24 részes évadot nem lehet csupa remek epizóddal kitölteni, néha becsúszhat ilyen.
Még az sem olyan komoly baj, hogy a széria ismétli önmagát és szerencsére azért ebben is akadt egy-két jobb poén.


The Walking Dead 3x04 - Killer Within

0

Az utóbbi évek egyik legjobb sorozata most egy borzasztó kemény résszel jelentkezett. A készítők nem fukarkodnak a drámával, rájuk aztán nem lehet azt mondani, hogy félnének meglépni a nehéz döntéseket. Voltak azért klisészagú jelenetek, de mindez senkit nem érdekel, mert valódi drámát eredményezett.

American Horror Story: Asylum 2x02 – Tricks and Treats

0

Ahogy tavaly, idén is megemlékeztek a Halloweenről, még ha csak egy epizód erejéig is. Az idei részben azonban az ünnep nem került annyira előtérbe.
Más dolgok viszont annál inkább. Előző írásomban az első részről, kitértem arra, hogy mennyivel több lehetőséget látok az új évad, új történetében és, hogy mennyire nem letisztázott (az első évaddal ellentétben) a széria iránytartása.

Fringe 5x05 - An Origin Story

0

Az előző epizód végi durvulás nagyon jót tett a sorozatnak, hiszen így a készítők megtehették azt, hogy kicsit keményebb mederbe terelik a történéseket. Azt hiszem ez volt az évad egyik legjobb része.

The League 4x03 Elkészült!!

Elkészült a 3. epizód!
Duma nélkül:
Hozzájutni ITT!

Démoni Doboz (The Possession)

3

Most igazodjunk el azon, hogy mi jó és rossz a horror műfaján belül.
A horror filmek ritkán sülnek el jól a mozikban, egyszerűen nincs rá biztos recept, a stúdiók csak kapkodhatják a fejüket.
Ez az alkotás is ilyen érthetetlenül furcsa. Egy teljesen közepes, gyenge, unalmas mozi, ami viszont nagy siker volt a mozikban. Teljesen érthetetlen.
Mindenesetre, én ezzel zárom a Horror Hétvégét.

A Fekete Ruhás Nő (The Women in Black)

6

A filmet már az év elején kikiáltották az év horrorjának, de legalább is jónak nevezték. Az ilyesmire azért felkapja az ember a fejét, hiszen ritkán futhatunk bele jól sikerült alkotásokba e műfajon belül.
Eredetiséget ebben se nagyon keresünk, hiszen ez is egy a sok kísértet história közül, de valahogy mégis működőképes.
Pedig hát, a rendezője nem az elit tagja és első filmjével nálam már befuccsolt.
Eddig olyan filmek kritikáit hoztam, amiket negatívan ítéltem meg.
Most ezen változtatunk, hogy legyen egy pozitívum is a Horror Hétvégén.


Halálos Hétvége (Dead & Breakfast)

3

Zajlik tovább a Horror hétvége, de most egy könnyedebb alkotással készültem.
Az alábbi film egy jócskán B-kategóriás alkotás, ami csak tovább nyúzza a bőrt a még mindig örökzöld zombikról. Tökéletesen sablonkövető, igazából nem is jó, de a gyakori butaságok miatt meglepően szórakoztató lehet.
Mindazonáltal igen szánalmas…

Supernatural 8x05 - Blood Brother

0

Az előző heti gyalázatot hátrahagyva teljesen új irányba haladtunk tovább a történetben. Dean purgatóriumból szökött cimborájáról tudhattunk meg néhány dolgot. Eközben nem túl érdekes visszaemlékezések követték egymást mindkét testvér elmúlt egy évéből.

A másik lány (The New Daughter)

4

Costner nevére még a mai napig is felkapom a fejem, annak ellenére, hogy már koránt sem régi önmagát idézi. A legutóbbi két filmjében, amiben láttam
– a Mr. Brooks és ez - szinte tökéletesen azonos figurát alakított.
A szerepek különböztek ugyan, de Costner nem erőltette meg magát.
Connolly egy remek képességű író – csak ajánlani tudom – érdekelt is, hogy vajon mit hozott össze. Mivel már az író és a színész nevénél elakadtam.
Nem is néztem meg miről szól a film. Kezdődjék hát, a hosszú, Horror Hétvége!