Supernatural 7x06 - Slash Fiction

Igazán most sem kápráztattak el minket egy mesés epizóddal. Volt ugyan célja a mondanivalónak és a későbbiekben még hasznosak lehetnek a látottak, de ettől még kicsit illúzióromboló volt. Szerencsére a főszál eseményeit göngyölítettük tovább, feltárva egy-két érdekes apróságot.

Az alapötlet szerint Samet és Deant szinte egész Amerika üldözi, mivel bankokat rabolnak, embereket ölnek, stb. Persze mindezt nem ők csinálják, hanem leviatán alteregóik, akik felvették a két fiú kinézetét. A Winchestereknek már nem csak szörnyek elől kell menekülniük, hanem a hatóság elől. Erre mondom én, hogy kicsit illúzióromboló.

A másik vonalon valamivel érdekesebb sztori bontakozott ki. Az elfogott leviatánt Bobby mindenféle ördögi praktika felhasználásával kívánta eltenni láb alól. Vagy legalább rájönni, hogy ezeknek a látszólag elpusztíthatatlan dögöknek mi a gyenge pontjuk, hogyan lehet lelassítani őket. Az idő fogytán volt, mivel a varázs, ami legyengítette a leviatánt, nem tart örökké.

Sam és Dean elhatározták, hogy megfékezik gonosz ikertestvéreiket, mielőtt még nagyobb kalamajkát okoznának. Kiderült, hogy a leviatánok nem csupán átváltozni képesek mássá, hanem birtokolni is a célszemély minden emlékét. Ez az egyáltalán nem elhanyagolható tényező eredményezte azt, hogy Sam megtudta, hogy Dean megölte Amyt. Mondanom se kell, hogy ez mekkora családi botrányt eredményezett.

Bobby pedig rájött, hogy egy bizonyos kémiai anyagra eléggé allergiásak a jószágok, ráadásul nehezen viselik, ha levágják a fejüket.

Sam és Dean külön váltak, mint oly sokszor már a sorozat történetében. Úgy fest, hogy minden évadban vannak ilyen periódusok. Ha következetesek akarnak lenni a készítők, akkor ezúttal nem csinálnak mindent vissza a következő részben. A hatóságok üldözése pedig megszűnt, mivel a Winchesterek hivatalosan meghaltak.

A végén feltűnt még Crowley is, aki szövetkezni kívánt a leviatánok vezetőjével, aki elküldte melegebb éghajlatra. Sejthető, hogy ezután a pokol királya melyik oldalra fog állni.

Összességében egy közepes epizód került terítékre, ami fontos lehet még a későbbiekben. Semmi extra, de legalább volt egy-két jó beszólás.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről