Sleepy Hollow 1x04 - The Lesser Key of Solomon

Kezdjük mindjárt egy szolgálati közleménnyel. A csatorna látva a nézettségi adatokat úgy döntött, hogy máris berendeli a széria második évadát, 12-13 epizódot. Ez mindenképp jó hír a rajongók számára. Amilyen gyorsan szoktak jönni a kaszák, olyan gyorsan jött ez a berendelés. A minőség egyébként ugyanolyan, mint eddig. Kérdés, hogy ez jó vagy rossz dolog?

Akiknek eddig bejött a Sleepy Hollow, azok egész biztos nem ezután a 40 perc után fogják feladni a harcot. A stílus és minden egyéb pont ugyanolyan lett, mint legutóbb. Persze a történet adott némi pluszt, de ne várjon senki semmilyen egyedülállót. A sztorivezetés is olyan, mint eddig.

A gyermekbetegségek ismét visszaköszöntek. Több évszázados titok, amire a jó és a rossz oldal is rájön pár perc alatt. Aha, hihető! Hatalmas démoni erők, brutális létszámú gonosz szervezet, mégis két (három) mázlis emberke lazán elbánik velük 2-3 perc alatt. Aha, hihető!

Szóval a fentebb vázolt tények eléggé elhomályosítják az élményt, pedig a Sleepy Hollow nem egy rossz sorozat. Ki kell még taposnia a saját útját, meg kell szerettetnie magát a nézővel. Ez eddig nem igazán jött be. Nekem mindegyik karakter teljesen közömbös, nem tudok értük izgulni egy percig sem.

Úgy érzem nincs semmi súlya a látottaknak. Hirtelen a semmiből előtör valami hű de félelmetes pokolfajzat, akit szó szerint pár perc alatt hidegre tesznek és még a részek végén marad idő érzelgősködni is.

A kémia nem működik a főszereplők között. Nem érzek köztük semmilyen köteléket. A lánytestvér behozása kicsit javított az összképen, de még mindig nem az igazi. Ráadásul az új csaj számomra elég ellenszenves.

Összességében a Sleepy Hollow korrektül teljesít, megkapta a második évadot, ami manapság komoly dolognak számít. Ha ki tudná nőni a gyermekbetegségeket nagyon jó sorozat lehetne.

6

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről