Sleepy Hollow 1x03 - For the Triumph of Evil...

Egy széria esetében a harmadik részig már nagyjából tisztázódik a néző fejében, hogy továbbra is figyelemmel akarja-e követni, érdekli-e egyáltalán ez az egész. A Sleepy Hollow egy korrekt iparosmunka. Nem túl jó, de nem is elég rossz. Maradjunk annyiban, hogy aki nagyon kukacoskodó és szereti nagyítóval nézni a sorozatokat az inkább ne próbálkozzon ezzel. Aki viszont át tud siklani a néhol lyukacsos és logikátlan történéseken és hagyja, hogy magával ragadja a hangulat, annak bátran ajánlom.

Örömteli hír, hogy a harmadik részre már letisztázódott az is, hogy miről szól a produkció. A két főhős próbálja megakadályozni a bibliai világvégét, amely igencsak közel van.

Ezúttal hőseinknek egy démonnal gyűlt meg a bajuk, aki beférkőzik a kiszemeltek álmaiba, így gyilkolja meg őket. Az egész szépen fel volt építve. Ugyan nem túl eredeti az ötlet, mivel szinte akármelyik ijesztgetős sorozatban találni ilyen jószágot, de üsse kavics. Amit nem értek, hogy egy közel 10 évvel ezelőtti eset miatt miért pont most tűnt fel ez a lény? Egyáltalán mit akart?

Ami még érdekes lehet, az Abbie főnökének szerepe az egész sztoriban. Szinte csak a vak nem veszi észre, hogy a férfi nem az, akinek mondja magát. Kérdés, hogy melyik oldalon áll?

Ichabod Crane, mint a széria főszereplője egy kissé háttérbe szorult ebben a 40 percben. Maga a karakter is kezdi elveszíteni az érdekes státuszát. Alig csinál valamit önállóan, azzal pedig nem lopja be magát az ember szívébe, hogy folyton bénázik a modern eszközökkel. A múlt és a jelen kontrasztját ennél sokkal szélesebb skálán is be lehetne mutatni.

Amitől szintén többet várok az a két főhős közötti kapcsolat. Van még hová fejlődniük. Sülve-főve együtt vannak, de a közelében se járnak mondjuk a Winchester tesóknak. Igaz, hogy kezdenek megnyílni egymás előtt, de olyan érzésem van, hogy csak azért beszélgetnek, hogy információt osszanak meg a nézővel. Hiányzik a kémia.

Az aktuális rész sztorija túlzottan nem nyűgözött le, a szokásos gyermekbetegségek ismét előjöttek. Ha túl is lépünk azon, hogy pont ilyet láthattunk már máshol is, attól a gondolattól nem tudok szabadulni, hogy ismét előbukkant egy igen erős lény, aki egy pillanat alatt véget vethetett volna hőseink földi pályafutásának, de a végén mégis legyőzik. Hiteltelen ez így.

6

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről