Fringe 3x22 - The Day We Died (évadzáró)

A sorozat fanatikus rajongói inkább ne olvassák el ezt a cikket, mert nem vagyok túl jó véleményen arról, ami mostanában a szériában zajlik. Valahogy már megszokhattuk, hogy az évadzárók nem hozzák a várt szintet. Egyszerűen a készítők nem képesek egy épkézláb finálét összeállítani, amely után nem veszítenek még több nézőt. A nagy kérdés az volt, hogy idén megtörik-e ez a tendencia. A negyedik évad már zsebben, szóval bármi elképzelhető.

A válasz röviden annyi, hogy nem. Nekem ez volt az egyik legunalmasabb zárás az utóbbi időben. Szinte a komplett szezon az útkeresésről szólt. Sokszor éreztem azt, hogy a készítők sem tudják mit akarnak. Választanak egy irányt, amit röviddel utána teljesen átszabnak, új színt adva a sorozatnak. Ki merem jelenteni, hogy ez volt eddig a legunalmasabb évad. Pedig alig változott valami a jól megszokotthoz képest. A karaktereket még mindig szeretjük, John Noble pedig zseniálisabb színész, mint valaha. Csak sajnos ez mind kevés, ha nem társul hozzá megfelelő történet. Már a nyitáskor se tetszett az irány, a kibontakozás pedig egy dél-amerikai szappanoperát idézett.

A költségvetés megnyirbálása is egyértelműen érezhető volt. Sokszor olyan érzésem volt, hogy azért erőltetik a párhuzamos világok fejezetet, mert olcsóbb ugyanazokkal a színészekkel dolgozni. Az Olivia agyában látottak pedig szánalmasan nevetségesre sikerültek. A rajzfilmfigurás megoldára gondolok.

Baljós előjelek mutatkoztak a zárás előtt néhány résszel. Aztán hirtelen minden megváltozott, újra éreztem azt, amiért anno beleszerettem a sorozatba. Az évadzáróit megelőző két epizódban nem is volt semmi gond, de maga a végkifejlet nagyon vérszegény maradt.

Gyakorlatilag a jövő eseményeit láthattuk, aztán visszakerültünk a jelenbe a megszerzett tudással, hátha minden máshogy lesz. Látvány, akció és a döntések súlya helyett megint egy nagy kalap semmit kaptunk. Nekem valahogy a Legend of the Seeker első évadának végéhez hasonlított ez a rész. Kár, hogy az a szezonzáró se kapott túl jó osztályzatokat régen.

Egyszerűen semmitmondó és jellegtelen lett a mostani rész, amely semmi értelmessel nem kecsegtetett a következő évadot illetően. Semmi nagyszabású esemény, semmi titkos összeesküvés. Maximum a megfigyelők utolsó mondatai érhetnek valamit. Talán Peter karakterét most láttuk utoljára? Hatásosnak hatásos lenne, de nagy marhaságnak tartom kiírni a második legjobb színészt.

Összességében egy nagyon felemás évadra tett pontot ez a gyámoltalan, unalmas és semmitmondó befejezés.

Köszönjük szépen Cassone fordítónak az egész éves kitartó, pontos és színvonalas munkát.

0

Azért mert nem érted, még

Azért mert nem érted, még semmitmondó és jellegtelen :)

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről