The Following 1x07 - Let Me Go

Az előző héten egy igen korrekt részt láthattunk, végre történt is valami, de ez még kevés. Ahogy Caroll fogalmazott, egy fejezet lezárult a történetben, átadva a terepet valami újnak. A mostani rész ennek szellemében telt. A készítők megkavarták az állóvizet, új távlatokat nyitottak a széria életében. A második évad már zsebben van, odakint remekül teljesít a sorozat, amely hamarosan az RTL valamelyik csatornáján látható lesz a magyar közönség számára.

Továbbra is fenntartásokkal kezelem, hogy a rendőrség, az FBI és egyéb bűnüldöző szervek mennyire töketlenek. Úgy tűnik ez a sorozat védjegye lesz, de annyira szembetűnő, hogy mindig ugyanaz a két-három karakter van középpontban, hogy már fáj. Szegény hatóságokkal bármit meg lehet csinálni.

Például egy remekül kitervelt szöktetést. Ez volt a kulcsmomentuma a résznek. Joe Caroll végre szabadlábon tevékenykedik, rá is fért már a sorozatra ez a változás. Valahol persze borítékolható volt mindez. Ettől függetlenül maga a szökés is elég kérdéses volt, nem ment minden gördülékenyen.

Egyre több követő bukkan fel, Carollnak tényleg szép számú haverja van, akik annyira agymosottak, hogy tényleg mindent hajlandók megtenni bálványukért. Egyébként egy kb. 10 éves fiúra korrektül vigyázni egyik se tud.

James Purefoy most valamivel jobb volt, mint Kevin Bacon. Mindkettő megkapta a maga játékidejét, előbbit egy picit jobbnak éreztem, főleg az utolsó jelenet miatt.

Valahogy mégis kissé szürkének érzem a sorozatot, mennek a főszereplők ide-oda, de semmi több. Az igazi nagy jelenetek nem jönnek át, egy nap elteltével alig emlékszek a történésekre. Sokat kell még fejlődnie a szériának, ütősebb történet kell, színesebb karakterek.

Összességében egy fejezetek közötti átvezető részt láthattunk, amely nagyon fontosnak bizonyult, mégis kissé szürke maradt.

6

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről