Dexter 6x05 - The Angel of Death

Az előző két epizód pompásra sikeredett, tűkön ülve vártam hát a folytatást. A főszál eseményeit tovább göngyölítve, Dexter egyre közelebb került a Doomsday néven emlegetett sorozatgyilkoshoz. Bár maga a rész kifejezetten élvezhető volt, lendületében némiképp elmaradt az ezt megelőző kettőtől.

Érdekes a mostani szituáció, hiszen gyengébbnek gondolom a most látottakat, mint az elmúlt két heti etapot. Mégsem vagyok csalódott, mivel az utóbbi kettő sikerült pazarul, a mostani csupán hozta a kötelezőt. De hát ha a készítők ilyen magasra tették a lécet önmagukkal szemben...

Azt hiszem, hogy a 3. és 4. rész sikere arra vezethető vissza, hogy minden szálon sikerült nagyot alkotni. Olyan sztorit tártak elénk, ami minden szempontból izgalmas, érdekes és egyedi. Éppen annyira érdekelt, hogy Ryan mit akar a hűtőkocsis gyilkos hagyatékával, mint a vallási fanatikusok ténykedése. Ezúttal sajnos ez a több lábon állás hiányzott, inkább egyetlen részletre koncentráltunk.

Mégpedig Dexter nyomozására a Doomsday gyilkos ügyében. Szokás szerint kedvenc sorozatgyilkosunk sokkal előbbre tart a szálak felgöngyölítésében, mint a hatóság. Rá is akadt Travis nyomára, aki úgy James Gellar segédje és szintén sorozatgyilkosnak tekinthető. De minimum cinkostársnak.

Dexter le akarta zárni az ügyet, mégpedig Travist használta fel arra, hogy kiugrassza a nyulat a bokorból és ráleljen Gellar nyomára.

Debráék jóval kevesebb szerepet kaptak ezúttal, ráadásul a szöszi Ryan sem tette tiszteletét. Talán többé nem is látjuk. Mindenképp csalódás lenne. A két gyilkos ténykedése került előtérbe, azonban ezek a jelenetek néhol unalmasra sikerültek, nem hozták azt a bizonyos plusz lendületet.

Összességében egy gyengébb részt kaptunk a megszokottakhoz képest, de még így is nagyszerű alapot képezett a folytatáshoz.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről