Csak tudnám, hogy csinálja - I Don't Know How She Does It [2011]

Carry Bradshaw gyerekeket szült és üzletasszony lett? Sarah Jessica Parker új filmjében arról mesél, hogyan tudja a 21. századi nő összeegyeztetni a munkát a gyerekneveléssel. Elárulom a választ egy szóban: nehezen. A film ahhoz képest, hogy vígjáték kevés poént tartogat és azok is elég laposak ahhoz, hogy a film közel 90 percig lekösse a figyelmet. A film egyébként Allison Pearson azonos című regénye alapján készült.

Ha egy színésznő éveken át alakít egy sorozatkaraktert, ráadásul sikeresen, akkor óhatatlan, hogy a későbbiekben is ehhez a szerepéhez hasonlítsuk. Így van ez SJP-el is, szerintem, mert annyi éven át néztük, ahogyan Carryként rosszabbnál rosszabb kapcsolatokba kerül és mindezt jól kibeszéli a barátnőivel és egész New Yorkkal, hogy az arcához, egyértelműen Carryt kötjük. Vagy legalábbis én.  Lehet, hogy emiatt, de nekem nem hitelen SJP, mint Kate Reddy.

Kate Reddy egy üzletasszony, aki a befektetések miatt, kénytelen állandóan utazgatni, így nagyon kevés időt tölt a férjével és két gyerekével. Ennek ellenére szeretne mindent jól csinálni, helytállni, mint feleség és, mint anya. De ez nem könnyű feladat. Elképzelhető, hogy az éjszaka közepén kell nekiállni sütit sütni, hogy a gyerek másnap magával vihesse az iskolába. Esetleg előfordulhat, hogy egy romantikusnak ígérkező estébe belealszik az ember vagy lemarad a kisfia első hajvágásáról.

 

Kate férje, Richard (Greg Kinnear) eddig a gyerekneveléssel volt elfoglalva, de most végre egy remek állás van számára kilátásban, amit minden félelme ellenére megpályáz és meg is nyer. Kate is éppen ekkor kap egy remek munkát a cégénél, de emiatt még többet kell utaznia. Kate azt ígéri férjének, hogy mindent meg fognak oldani, és ehhez görcsösen ragaszkodik is. Úgy véli, hogy a babysitter segítségével, majd minden rendben lesz. 

De nem lesz. Kate egyre többet dolgozik, melynek következtében egyre több dologról marad le, egyre több mindent kell lemondania pl. a hóemberépítést a lányával, de akkor sincs ott, mikor kisfia balesetet szenved. A férje hősiesen próbál mindent egyedül intézni, nem is sejti, hogy Kate és új főnöke, Jack (Pierce Brosnan) milyen jól szórakoznak munkaidő alatt és után is. Jack még szerelmet is vall a nőnek, akit talán ez józanít ki. Végre. A családját választja, és emiatt még a munkából is hajlandó lemondani bizonyos dolgokról.

A filmben említésre méltó még Kate barátnője, az egyedülálló szintén sokat dolgozó anya, Allison (Christina Handricks) és a Kate alatt dolgozó, Momo (Olivia Munn) nevű lány, akit sokat változik a film folyamán. Nekik sem köszönhetünk túl sok poént, de ők még a viccesebb karakterek közé tartoznak. Pierce Brosnan hozza a tőle megszokott charme-os üzletembert.

A filmet csak azoknak ajánlanom, akik nagyon unatkoznak és nem találnak semmilyen jobb programot mint egy teljesen átlagos humorban szegény vígjáték megnézését.

4

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről