Csak szexre kellesz (2011)

Egy kissé már elcsépelt az alaptörténet, hiszen számtalan formában láttuk már. Két fiatal, akik először csak barátok, aztán szép lassan egymásba szeretnek. Ám a Csak szexre kellesz talán abban tér el egy kicsit, hogy Adam és Emma barátságát először csak a szex fűszerezi. Nem akarnak ennél többet egymástól. De vajon meddig tudnak úgy egymás ágyába bújni, hogy semmilyen érzelem nem köti össze őket!? Elárulom: nem sokáig. A film alapkérdése, hogy létezik-e férfi női barátság? Nos ha ez alapján a film alapján kellene eldönteni, akkor nyilván nem. De azért én még hiszem, hogy létezik olyan férfi-női barátság, ami nem szerelemmel végződik.
Amiért én nagyon vártam ezt a filmet az az, hogy mindkét főszereplőt nagyon szeretem. A bohókás fiú szerepét ki más kaphatta volna, mint Ashton Kutcher? Ami viszont meglepő, hogy Natalie Portman kapta a női főszerepet. Őt eddig más jellegű szerepekben láthattuk csak.

Ashton Kutcher fiatal kora ellenére rengeteg főszerepet tudhat már maga mögött. De lássuk be, hogy ezeknek a nagy része mind egy kaptafára készült. Szinte mindegyikben a jóképű, vicces fiú szerepe az övé. Nincs ez másképp most sem. Remekül bújik Adam bohókás karakterébe, ez az ami igazán jól áll neki! Ellentétben Kutcherrel, Natalie Portman többféle karakter bőrében maradt hiteles. Én személy szerint jobb színésznek tartom, mint amilyen Ashton Kutcher. Aki ismeri valamennyire ismeri a gyönyörű színésznő pályafutását (Leon a profi, V mint vérbosszú, A másik Boleyn lány, Testvérek stb) az tudja, hogy Natalie soha korábban nem bújt olyan karakter bőrébe, mint a Csak szexre kellesz Emmája. De én azt gondolom, hogy ebben is megállta a helyét! Bár azt is biztosra veszem, hogy Kutcher nagy segítségére volt ebben.

A film egy olyan kérdést boncolgat, ami sokszor felmerült már, de még soha senki nem adott rá választ: Létezik-e barátság férfi és nő között? Szerintem igen, de nagyon ritka, sokszor csak ideig-óráig tart, aztán az egyik fél többet kar. Nyilván az a sztereotípia, hogy a nő akar többet, de tapasztalatom szerint ez nem igaz. Ebben a filmben is a férfi kezd el érzéseket táplálni elsőként.

A sztori szerint Adam és Emma évekkel korábban találkoznak, de csak egy éjszakára. Most újra egymásba botlanak egy véletlen folyamán. Adam éppen egy szakításon van túl, exe ráadásul már talált is egy új szeretőt. Nem is akárkit: Adam apjával szűrte össze a levet. Egy lerészegedő este után a fiú Emma lakásán köt ki. Amikor reggel magához tér semmire sem emlékszik, és egy idegennel találja szembe magát, aztán még eggyel és még eggyel. Hiszen Emma nem lakik egyedül, orvos kollégáival lakik egy fedél alatt. Adam megnyugszik amikor meglátja Emmát és végül egymás karjaiban találják magukat. Emma azonban nem akar komoly kapcsolatot, munkája miatt kevés ideje van, és azt nem akarja egy pasira elpocsékolni. Arra a döntésre jutnak, hogy kapcsolatuk kizárólag szexen alapszik majd. Ehhez szabályokra van szükség: nincs virág, nincs randi, nincsenek kötöttségek, nincs féltékenység stb.

Egy darabig jól is működik a dolog csakhogy egy idő után Adam már többet szeretne, Emma elutasítja. Aztán persze megbánja. Kisebb-nagyobb bonyodalmak után végre egymásra találnak.

A baj csak az, hogy ezzel filmmel ismét azt erősítik bennünk, hogy NEM létezik férfi-nő barátság. A Csak szexre kellesz jóval felülmúlta azt, amit vártam tőle. Tele volt poénokkal, Ashton hozta a szokásos laza vicces fiút, sőt még talán jobb is volt annál, mint amit eddig megszoktunk tőle! Nagyon féltem attól, hogy Portman nem tud majd ilyen laza lenni, nem tud feloldódni egy ilyen vígjátékban. De tévedtem! Nagyon jól megállja a helyét, mosolyt csal az arcunkra. Persze nem olyan laza, mint Kutcher, dehát ő nincs is hozzá szokva az ilyen szerepekhez...

Ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy kicsit kikapcsolódni, ajánlom csajos estékre vagy éppen pároknak is. Azt hiszem sokunk számára fog egy kis felüdülést jelenteni ez a romantikus vígjáték. Az én kedvenc részeim a lufiátadás volt, és a mensimixes jelenet. Remélem Nektek is tetszeni fog!

5

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről