American Horror Story 1x04 -1x05 – Halloween

Aktualitásban ugyan kissé megkésve, de jelentkezem Amerika egyik legkedveltebb új szériájának következő két felvonásával. A felmérések szerint az American Horror Story a leginkább preferált sorozatok között kapott helyet, ami egy vadonatúj produkciónak kiváló eredmény, pláne hogy egy „apróbb” csatornán vetítik. Be is rendelték a következő szezont…

Az első epizód nagy durranás volt és a következő kettő sem hazudtolta meg a pilotot. A folytatás is hasonlóképpen alakult.
Ugyan még csak az ötödik részig bezáróan foglalkozok a történettel, de azért hétről - hétre követem és annyit elárulhatok, (annak, aki még nem tudja) hogy minden epizód kifogástalan szórakozást nyújt.
Mindannak ellenére, hogy már hangot adtam abbéli véleményemnek, hogy ez az egész igazából nem más, mint egy irdatlan sablon-halmaz. De mégis, a készítők remek munkát végeztek. Elsősorban a casting terén, hiszen a szereplőket alakító színészek igazán kiemelkedő munkát végeznek. Az írók pedig úgy mozgatják karaktereiket és a szálakat, ahogy az egy ilyen témájú sztorihoz illik. A rettenetes ház múltjából minden részben megismerhetünk valami újat, mindig van valami apró részlet, ami előrébb viszi az alkotást, miközben a néző is lépésről lépésre összepakolászhatja a mozaikot.

A most tárgyalásra kerülő két epizód is ilyen, mi több egy nagyon érdekes részlettel gazdagította a szériát. Mivel mindkettő Mindenszentek ünnepén játszódik:
Halloweenkor az élők és holtak világa közötti határvonal elhalványul, bár a házban eddig sem volt vasfüggöny.
Ám ilyenkor világszerte szabadon járhatnak a holtak szellemei. 
A házban eddig sem nagyon zavartatták magukat…
A baljós épület legendáriuma tovább gazdagodik, még pedig a legfrissebb rémtörténettel.
Az előző lakók, egy meleg pár élt ott, egészen addig, míg meg nem haltak. Megtudhatjuk mi történt velük, megint előkerül a bizarr, fekete szex jelmez, mely lassan emblematikus figurájává válik a sorozatnak. A későbbiekben egy egész epizódot szenteltek az eredetének…

A két homoszexuális szerepében Teddy Sears és egy igazi nagyágyú Zachary Quinto (alias szemöldök :D) látható. Főleg Quinto hozza jól a figuráját.
Ők ketten szintén a ház „lakói” és igyekeznek minél több feszültséget kelteni az egyébként sem nyugodt családi légkörben. Vivien és Ben házassága a szakadék szélén, a bizalom nem épült ki köztük és a helyzet egyre romlik. Tekintve, hogy Hayden (Kate Mara) lelke sem lelt megnyugvást és a jövőben egyre inkább azon igyekszik, hogy megkeserítse a lakók életét. Ha ez nem lenne, elég Bent megzsarolja Harvey (Denis O’Hare) és még egy szomorú tragédia is történik a szomszéd, Down-kóros kislánnyal, Addy-vel (Jamie Brewer). Sőt, a babákkal is egyre gyanúsabb dolgok történnek…

Ezen túl Tate múltjába is betekintést nyerhetünk, melyben érintett pár régóta halott és bosszúszomjas középiskolai diák is. Emellett pedig gyengéd érzelmek alakulnak ki Violet és Tate között.
Ez egyre bizarrabbá válik, tekintve Tate egzisztenciáját és a helyzetet, amiben jelenleg az újdonsült pár van. Azt már nem is részletezem, hogy a fiú személyiségének több aspektusa is van, mely a kísértetek érdekeihez köti…
A két rész során búcsújárás folyik, már ami a kísérteteket illeti és ez még mindig csak a széria eleje, ami a folytatásban csak egyre elvetemültebb lesz.
Én a 10. rész befutása után jelentkezem újabb állapotjelentéssel, addig is élvezzétek tovább ezt közel sem páratlan, ám mégis érdekfeszítő, remek szériát.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről