Agents of S.H.I.E.L.D. 1x02 - 0-8-4

A sorozat folytatása szállította ugyanazt az életérzést, amit a pilot felvonultatott. Most már határozottabban kijelenthető, hogy elsősorban a fiatalabb korosztályt célozta meg az ABC. Ha teljesen el tudunk vonatkoztatni és elfogadjuk azt, hogy ebben a szériában aligha láthatunk óriási drámákat, szívszaggató halálokat, véresen komoly döntéseket, akkor bizony jól fogunk szórakozni. Továbbra is tartom, hogy némi írói kreativitással nagyon sokat ki lehet hozni a Marvel univerzumból.

Nem tudom meddig lesz még menő görcsösen a főszereplők szájába adni a moziból ismert szuperhősök neveit. Annyira látszik, hogy azért említik meg őket, mert rájuk lett szólva. Vajon amikor majd bemutatnak a moziban egy új Marvel filmet, akkor tudat alatt a sorozatban is reklámozni fogják?

Miközben néztem a rész arra gondoltam, hogy ha képesek az írók felnőni a feladathoz és nem pont ugyanazokat a sztorikat kapjuk, mint megannyi sorozatban, akkor már megérte. Már szinte nem is várom, hogy kápráztassanak el, inkább csak legyen korrekt kikapcsolódás.

A második epizód igyekezett szöges ellentétét mutatni a bevezetőnek. Egészen más helyszín, más atmoszféra, de ugyanazok a szereplők... akiket nehezemre esik megkedvelni. Ez alól Coulson a kivétel, akinek jól áll az, amit csinál. A többiek szinte már fejvakarósan idegesítőek. Mindegyikük tipikus, de legalább Elizabeth Henstridge igen jól néz ki. :)

A széria további részével kapcsolatban azt várnám, hogy elkezd súlyuk lenni a történéseknek. Ezen kívül az se lenne nagy baj, ha behoznának ismertebb Marvel karaktereket. Úgy is annyi van belőlük. Lehetnének összefüggőbb részek is, amolyan 3-4 epizódos elmesélések. Szerintem ez kifejezetten jól állna a sorozatnak.

Összességében egy hasonló hangulatú, de mégis más környezetű folytatást kaptunk, mint a pilot. A sorozatban van potenciál, csak ki kellene használni. Kár, hogy nem vagyok fiatalabb, biztos sokkal jobban élvezném.

6

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről