június 2012

Démoni Harcosok (Dog Soldiers)

2

Ez a 2002-es trash movie nem túl rég került hozzám – Köszönet Faressnak! – és pár helyen azt olvastam, hogy ez egy horror remek.
Másoktól azt hallottam, hogy egy emeletes nagy sz…
Ezek után a döntés jogát áthelyeztem Neil Marshall rendező úr kezébe, akinek olyan rendezései voltak, mint a Barlang, vagy a nagy sikerű Kilencedik légió.
Ebből is csak az derül ki, hogy 2002 óta sokat fejlődött.


Ördögi Út A Boldogsághoz (Shortcut To Happiness)

5

Ez a 2004-es mozi a feldolgozás feldolgozása, annak újragondolásának a remake-je. Alapvetően Faust történetének megismétlése a modernkorba helyezve az eseményeket. Tulajdonképpen egy színdarab és egy novella adta az alapot, hogy Alec Baldwin megrendezhesse élete eddigi egyetlen filmjét.
Ennél fogva nem beszélhetünk túlságosan eredeti alkotásról, elvan vele az ember, de könnyedén feledhető. Persze azért rendelkezik értékelhető részletekkel…


BOK Évadzáró!

Végre valahára elkészültem a fordításal! Köszönöm a figyelmet és a mérhetetlen türelmet, elnézést a nagy késedelemért, de az én napjaim is 24 órásak.
A lényeg az, hogy kész, remélem jól fogtok szórakozni.
Ha az idő engedi értekezek a sorozat megszűnésének okairól is.
Most Liga évadzáró, aztán pihenés.


Hunter Prey (2010)

5

Nem hinném, hogy sok embernek ugrana be bármi is Sandy Collora nevéről.
Ez elsősorban azért lehetséges, mivel a nevezett egy amatőr rendező, akinek ez az első önálló, egész estés alkotása.
Egy sci-fi történet, mely önmagában nem hordoz túlzottan sok eredetiséget, de ha valaki fogékony az apróságokra, finomságokra, akkor egy kellemes filmélményben lehet része. Mr. Collora ugyanis egy hangulatos mozit forgatott minimálbérből, de ötlettel és kreativitással.

Game of Thrones 2x10 – Valar Morghulis (Évadzáró)

0

Véget ért a második szezon is és nem akármilyen szezon volt. Újabb remek tíz epizódnak lehettünk tanúi. A történet a maga tempójában – jó tempóban – halad tovább, és egyre érdekesebb.
Megint egy olyan momentummal hagyták abba, ami nagyon ígéretes harmadik évadot hozhat.


Game of Thrones – Mindjárt itt a Tél…

0

Újabb szezonzáráshoz közeledve – persze azóta véget ért a Trónok harcának második felvonása, csak én nem jutottam el odáig, hogy írjak is róla
– azt hiszem, elmondhatjuk, hogy a kettesszámú szezon sem lett rosszabb, mint az első. Sőt… ha úgy vesszük még jobb is volt annál.

Continuum 1x01 – Pilot

0

A kanadai Showcase egy sci-fi sorozattal indult neki a TV-s uborkaszezonnak, ami elég bátor döntés volt, hiszen – pár kivételtől eltekintve – a tudományos fantasztikum nem nyerő a nézők között.
Ez viszont az, még pedig az időutazás témakörén alapuló darab, ami egy erős közepes kezdést produkált. Igazából a tudományos fantasztikum annyiban kimerül, hogy utaznak egyet az időben.


2 Broke Girls 1x23-24 – And Martha Stewart Have a Ball: Pt.1-2 (Évadzáró)

0

Legutóbbi jelentkezésemkor elég szomorkás képet vázoltam a szériáról és azt kell mondjam, a véleményem nem változott. A dupla évadzáró sem váltotta meg a világot, pont ugyanolyan volt, mint az utóbbi epizódok. Igen lapos és szürke, pedig bele lehetett volna préselni pár apróságot ebbe a közel ¾-ed órába.

Henry Bűne (Henry’s Crime)

5

Reeves az utóbbi időben nem forgatta agyon magát, meg is lepődtem, amikor belefutottam ebbe a filmbe tavaly. Hazánkban csak idén kerül a mozikba, bár nem egy mozifilm típus, inkább az az otthonnézős fajta. Annak ellenére, hogy a produkció igazán remek. Inkább visszafogottságával éri el, hogy megkedveljék, illetve az alakításokkal, finom humorával és a nem hivalkodó és természetes, nem nyálas szerelmi szállal.